Omat koirat

Tällä hetkellä meillä on kotona kaksi koiraa, Putte ja Rohmu.

Putte on 10.9.2017 syntynyt englanninbulldoggi, jonka tarkoituksena oli olla englanninbulldoggikasvatukseni kantanarttu, mutta hengitysongelmien ja sitä kautta tehdyn hengitystieoperaation vuoksi Putesta ei jalostukseen ollut, eikä sen kanssa voi enää harrastaa näyttelyitä. Puten pentue oli todella lupaava, isänä Wallbreakers Harald Den Andra ja emänä Tuhtilan Fat Mama, mutta valitettavasti geenilotto Puten kohdalla ei ollut niin sanotusti täysosuma (Putte KoiraNetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI49994/17&R=149 )

Puten kanssa tottistellaan ja tokoillaan omaksi iloksemme, mutta jos näyttää siltä niin ehkä me käydään virallisissakin tottelevaisuuskokeissa (ja haetaan TK1-koulutustunnus). Pääpaino kuitenkin on rally-tokossa, jossa tavoitteena meillä on (ainakin) RTK1-koulutustunnus. Lisäksi Puten kanssa harrastetaan ”canicrossia”; minä en vielä kykene juoksemaan kunnolla, mutta Putte saa valjaissa halutessaan vetää.

Putte muutama päivä hengitystieoperaation jälkeen syksyllä 2019.

Rohmu on 7.6.2019 syntynyt dreeveri, josta suunnittelen dreeverikasvatukseni kantanarttua, jos kaikki vain sujuu sillä tavalla, että Rohmusta niihin saappaisiin on. Sukutaulusta se ei ainakaan jää kiinni, sillä Rohmun isä on C.I.B POHJ KVA FI KVA FI MVA SE KVA SE MVA NO KVA EE MVA LT MVA LTV-18 Huldremarkas Black Velvet ja emänä FI KVA Korvanmäen Stella (Rohmu KoiraNetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI37051%2F19&R=130 ).

Rohmun kanssa harrastuksien pääpaino on metsästyspuolella, vaikka viime kaudella ei päästykään niin paljon metsään kuin oltaisiin haluttu. Elokuun 20. päivä kuitenkin starttaa seuraava kausi ja silloin Rohmu on vähän yli vuoden ikäinen, joten sille on kehittynyt rohkeutta ja halua mennä, joten uskon kyllä vahvasti siihen, että sille se ensimmäinen jäniskin saadaan ammuttua ja että saadaan näyttelystä arvosanaksi H ja päästään käymään edes yhdessä kokeessa.

Metsästyksen lisäksi Rohmu käy muutamassa näyttelyssä vuodessa välillä joulukuu-elokuu ja sen kanssa myös ”treenataan” arkitottelevaisuutta. Kunhan se tästä vielä hetken kasvaa, niin aloitamme myöskin ”canicrossin” ja pyöräilyn, joilla pidetään metsästyskauden ulkopuolella kuntoa yllä.

Kunhan Rohmu täyttää kaksi, se tullaan käyttämään kattavissa luustokuvauksissa (eli lonkat, kyynärät, polvet ja selkä), jotta tiedetään mitä siellä sisuskaluissa on ja saadaan lisää dataa dreeverien luustotuloksiin, sillä harmittavan vähän dreevereitä, jalostukseenkin käytettäviä, tutkitaan.

Rohmu 11 kuukautta toukokuussa 2020.